fbpx

Invingator: dragoste, somn, zambete, multi bani

Ca plimbator prin civilizatiile lumii, m-am bucurat de existenta unor schimbari foarte ok in privinta obiceiurilor legate de mancare, pofta sau plictiseala.

Pentru ca, de regula mai intai vrem sa vedem si ulterior sa ne hranim cu doar ceea ce este decorat cu maiestrie. Poate ca unuii dintre voi nu ati aflat ca acest mod de a percepe isi pune amprenta pe obiceiurile de consum in masa la un nivel atat de inalt incat lumea incepe sa dea pe afara, la propriu.

Te vei intreba de ce dezbat aici despre mancare. Pentru ca iti poate oferi energia sa faci lucruri extraordinare sau te poate face sa ratezi, adica pana de cauciuc. Adica in loc sa mergi pe autostrada, trebuie sa stai sa te refaci dupa ce mananci de la shaormerie. Vehiculul tau adica trupul tau este atat de de capabil incat stie cum sa te duca dintr-un punct in altul, doar in cazul in care te hranesti sanatos. Daca alaturi de mec bagi o cola, tigara sau cafea, vei merge din ce in ce mai putin sau deloc pe autostrada. Adica o iei pe pe cai laturalnice, ca ai ramas fara gaz.

Din punct de vedere stiintific, orice strop de nicotina, mancare procesata iti consuma energia. Te lasa fara combustibil cand ai nevoie mai multa.. Nicotina nu are ce cauta in corpul tau, cafeaua iti da efectul de sevraj dupa ce o bei si-ti pierzi contactul cu stimulii externi.

De obicei, tigara este dublata de prietena ei, anxietatea. Iar mancarea procesata iti pune pe on hold functionalitatea interioara/interna. Acum ca ti-ai amintit de tine si de toti factorii daunatori din modul tau de viata, iti propun sa faci o mica schimbare in modul in care privesti consumul.

Te vei simti apoi ca un invingator si te vei bucura de energia crescuta. Vei dormi mai bine, vei iubi mai mult si mai intens, vei castiga mai bine, vei zambi mai larg.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *